Крайният срок за кандидатстване за финансиране от фонда LAUNCHub е 2 юни

май 9, 2013 · Новини

Фондът за рисково финансиране LAUNCHub отваря възможност за кандидатстване от 30 000 евро срещу минималнo дялово участие в стартиращи компании от дигиталния сектор от България и региона. Крайният срок за кандидатстване е 2 юни 2013 г. Успелите да попълнят онлайн въпросника може да се присъединят и към програмата за ускорено развитие на фонда, която ще започне през септември.

LAUNCHub до момента е инвестирал общо над 1,5 милиона евро в 19 компании от България и региона, чиято дейност е в сферата на информационните и комуникационни технологии. Сред тези компании са iMediaShare, Coherent Labs, Imagga, StorPool, Cinematic, Ucha.se и др.

Компаниите, които участват в програмата за ускорено развитие на бизнеса или т.н. Акселератор на LAUNCHub, получават и подкрепа от менторите и екипа на фонда, които помагaт за по-бързото развитие на бизнесa на приетата компания – чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. Ако екипите покажат бързи резулатите, те могат да получат и т.н. SEED, последващо финансиране – до 200 000 евро, което е и основния фокус на фонда.

Допълнителни възможностите за ко-инвестиране се предоставят и чрез т.н. Ден на инвеститора, който LAUNCHub организира. По време на събитието, компаниите на фонда представят бизнеса и прогреса си пред други потенциални инвеститори от Европа.

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн въпросник на сайта на LAUNCHub (www.launchub.com), който засяга основни теми около екипа, потенциала и прогреса на бизнес идеята. За чуждестранните компании съществува изискване след приемане, да регистрират своето дружество в България.

 

Източник: Огра, по материали от страницата на Newbusiness.bg