Информационни дни за подготовка на проекти по програма “Идеи”

юли 31, 2012 · Новини

ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ ЗА СПЕЦИФИЧНА ПРОГРАМА „ИДЕИ”

ВАРНА – 3-4 септември 2012 г., Гранд хотел „Варна”, комплекс „Св. Св. Константин и Елена”

СОФИЯ – 5 септември 2012 г., Гранд хотел „София”

Министерството на образованието, младежта и науката организира информационни събития, посветени на възможностите за участие в конкурсите на специфичната програма „Идеи” на Седма рамкова програма.

Програма „Идеи”, осъществявана чрез Европейския съвет за научни изследвания, подкрепя развитието на фундаменталните изследвания, достигайки до ключови открития в развиващи се области на изследване. Тя цели да привлича и задържа най-талантливите учени в Европа, като едновременно предоставя възможности за развитие както на независима кариера на младите изследователи, така и  да оказва подкрепа на утвърдени учени за провеждането на изследвания на границата на познанието.

В рамките на предстоящите през м. септември събития, експерти от Изпълнителната агенция на Европейския съвет за научни изследвания ще запознаят българските изследователи в детайли с възможностите предлагани от схемите на Съвета, както и ще дадат конкретни експертни напътствия и препоръки за изготвянето на успешни проектни предложения. Работният език на събитието е английски.

Участието е безплатно, но отчитайки лимита на залите и за да бъдат осигурени материали за всички присъстващи, в срок до 20 август 2012 г. желаещите да присъстват следва да изпратят попълнена регистрационна форма на ел.поща: fp@mon.bg. До края на м. август участниците ще получат потвърждение за статуса на своята регистрация.

Предварителна програма за събитията

Регистрационна форма

Полезни връзки и материали за участниците в информационните дни могат да се намерят на от страницата на  7-ма РП МОН

 

Източник: Огра, по материали от страницата на  7-ма РП МОН