546 млн. лв са платените средства по ОП Развитие на човешките ресурси

юли 16, 2012 · Новини

546 млн. лв са платените средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а договорените средства са близо 76% от бюджета на програмата

546 млн.лв или 23% са платените средства по ОПРЧР, а договорените средства са близо 76% от бюджета на програмата и възлизат на 1 милиард и 800 милиона лева. Амбицията ни е до края програмния период да усвоим всички средства. Това каза заместник-министър Зорница Русинова при закриването на Годишното информационно събитие на ОП РЧР – пътуващата фотоизложба „С нас те направиха първата крачка и успяха”в град Варна.

Депутатът от ГЕРБ Даниела Петрова подчерта важността на инициативата, защото чрез лицата от снимките виждаме как реално проектите по ОП РЧР променят живота на хората. Програмата е изключително важна, защото инвестира в човешкия капитал, допълни още тя.

В продължение на три месеца фотоизложба беше представена последователно във всички областни градове в страната, където бяха проведени и дни на отворени врати. В 14 областни центрове бяха организирани срещи с бенефициенти по програмата, а над 300 хиляди души са посетили изложбата и информационните дни, организирани от Министерство на труда и социалната политика, за да се запознаят с възможностите на програмата.

За област Варна по ОП РЧР са изпълнени 77 проекта на обща стойност 8 милиона и 300 хиляди лева, като в процес на изпълнение са още 9 проекта на обща стойност 1 милиона и 600 хиляди лева.

Изложбата ще остане в град Варна до 19 юли.

 

Източник: Огра, по материали от страницата на Министерството на труда и социалната политика