Изложението “Европа за нас” се провежда за втора поредна година

юни 12, 2012 · Новини

Инициативата, която се осъществява под патронажа на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, ще се проведе от 16 до 18 юни пред НДК

От 16 до 18 юни пред Националния дворец на културата в София ще се проведе специализираното изложение „Европа за нас”. За втора поредна година инициативата ще събере заедно в среща с широката общественост всички оперативни програми в България, финансирани чрез Структурните и Кохезионния фонд на ЕС. Изложението се осъществява под патронажа на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и се организира от Български икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Столична община.

Официалното откриване на изложението е на 16 юни от 11:00 часа пред Националния дворец на културата в София. Поздрав към присъстващите ще поднесат министър Томислав Дончев, ръководителят на Представителството на ЕК у нас Зинаида Златанова и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Покана за участие в церемонията е отправена и към посланиците на Кралство Дания, която в момента председателства ЕС, и на Кипър, която ще поеме председателството в началото на м. юли т.г.

В рамките на изложението „Европа за нас” посетителите ще имат възможност да получат ценна информация за възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми, както и конкретни примери за успешни европейски проекти. Работното време на изложението в събота и неделя е от 10:00 до 19:00 ч., а в понеделник – до 15:00ч. В програмата на събитието са предвидени още забавления и атрактивни представления на открита сцена с участието на самодейни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители.

В третия ден на изложението, 18 юни (понеделник), от 10:00ч в зала 6 на НДК ще се проведе публичен дискусионен форум на тема „Научени уроци от настоящия програмен период”. В него на въпросите на присъстващите ще отговарят представители на всички Оперативни програми, Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, Програмите за трансгранично сътрудничество и др. Дискусията е публична и отворена за посещения.